DOBAR SAVJET

NEMOJTE OVO RADITI U MESSENGERU Odmah će vas otkriti

Autor Smartlife

Stvar koju o Messenger aplikaciji malo tko zna

Izvor: Facebook

Mark Zuckerberg je upozorio sve korisnike end-to-end chatova da ne snimaju ekrane svojih razgovora. Druga strana će znati da ste to napravili, i to iste sekunde.

Promjene koje su trenutno u tijeku za Messenger aplikaciju trebale bi povećati sigurnost i zaštitu privatnih podataka svih korisnika. Zuckerberg je na svom Facebook profilu objavio podsjetnik svima koji koriste Messenger aplikaciju i end-to-end chat, što je enkriptirano i zaštićeno.

"Nova opcija end-to-end prikazat će vam svaki put kad neko napravi sliku ekrana u kojem sudjelujete i na taj način ćete znati da se nešto događa. Također, u ovaj tip chatova dodajemo i stickere i GIF-ove", objasnio je Mark.

Objava prati veliko ažuriranje Messenger aplikacije, koja još uvijek nema end-to-end enkripciju u svim chatovima, samo u okviru takozvanih nestajućih tj. Vanish chatova. Ovaj tip konverzacije moguće je aktivirati dužim povlačenjem prsta prema gore u aktivnom chatu (zadržite ekran, povučete prema gore i pričekate dok se učita Vanish način), a sadrži poruke koje nestaju odmah nakon što se chat zatvori.

Nova opcija je već stigla i do nas - pogledajte galeriju slika koja prati tekst - zato povedite računa kada komunicirate na ovaj način da ne radite screenshot ekrana tek tako i ako to činite objasnite sugovorniku da ste to uradili jer će se to svakako jasno vidjeti u Messenger prozoru.