AKD

Dva milijuna EU digitalnih COVID potvrda u Hrvatskoj

Autor Krunoslav Ćosić

EU digitalne COVID potvrde u Hrvatskoj trenutno izdaje više od 8500 jedinstvenih izdavatelja

Izvor: AKD

Kroz hrvatski nacionalni sustav za izdavanje EU digitalnih COVID potvrda, koji je razvila tvrtka AKD, a s radom je započeo 1. lipnja 2021. godine, tijekom četiri mjeseca izdano je više od 2 milijuna potvrda. Iz AKD-a ističu kako kroz gotovo četiri mjeseca nije zabilježena niti jedna poteškoća ili greška u radu, a građani su s lakoćom dolazili do svojih potvrda.

EU digitalne COVID potvrde u Hrvatskoj trenutno izdaje više od 8500 jedinstvenih izdavatelja, od čega 450 predstavljaju djelatnici HZZO-a, 4.000 djelatnici laboratorija za testiranje te 4.500 djelatnici ljekarni.

Izvor: Krunoslav Ćosić

Pozitivna iskustva rezultirala su i povećanim interesom za platformu e-Građani čiji se broj korisnika u ovom razdoblju povećao za 120.000 korisnika, a ovim putem svoje potvrde preuzelo je njih više od 600.000. Mobilna aplikacija CovidGO preuzeta više od 300.000 puta.

Aplikacija CovidGO služi za provjeru valjanosti i pohranjivanje COVID potvrda u digitalni novčanik, a zbog sve većeg broj zahtjeva za COVID potvrdama u svakodnevnom životu građani žele aplikaciju koja omogućava da je njihova COVID potvrda uvijek pri ruci, sigurno pohranjena u digitalni novčanik. Web stranicu www.eudigitalnacovidpotvrda.hr je od 1. lipnja posjetilo više od milijun jedinstvenih korisnika.